Keuzes

Na jaren van volhouden, oplossingen zoeken en krampachtig vasthouden brak de onvermijdelijke dag aan dat mijn lichaam dienst weigerde. Ik kwam met de grootst mogelijke moeite net mijn bed uit. Het was geen verrassing, maar het sloeg wel in als een bom. Ik realiseer me heel goed dat het roer nu echt drastisch om moet.

Al een behoorlijke tijd worstel ik met de vraag wat ik wil en wat ik (nog) kan. Wat steeds duidelijker werd, is dat mijn droombaan ondersteunen is. Klaarstaan voor iemand in de breedste zin van het woord: van het klaarzetten van een bakje koffie tot aan het zorgen voor een goed opgebouwd dossier. Zonder scheve gezichten of gezanik over slaafs gedrag. Het opbouwen van een band, aan een half woord genoeg hebben, weten en accepteren dat het de ene dag beter gaat dan de andere en vooral iets nuttigs voor diegene kunnen betekenen.

Met enige jaloezie denk ik terug aan de film Secretary. Lee Holloway (gespeeld door Maggie Gyllenhaal) heeft mijn droombaan. Werk en BDSM kunnen combineren, dat zou toch fantastisch zijn? Natuurlijk snap ik dat dit een bijna onmogelijke wens is, maar je moet dromen houden. Toch moet er nog iemand te vinden zijn die behoefte heeft aan goede en intensieve ondersteuning.  

Na een iets minder expliciet gesprek sta ik voor een moeilijke keuze en keuzes maken is niet mijn sterkste punt. Overzie ik de gevolgen wel? Is mijn keuze wel verstandig? Wordt het aan de ene kant beter en aan een andere kant juist slechter? Stort ik mezelf in iets waar ik misschien niet uitkom? Als je iets overkomt (bijv. ontslag), dan moet je wel in actie komen om het juiste pad weer te vinden, maar nu sla ik zelf af. Het is een lastige keuze, maar uitstel is geen optie meer.

3 gedachten over “Keuzes

Voeg uw reactie toe

      1. Dat is jammer voor je, dat je die ervaringen hebt. Ik zelf heb geen ervaring met BDSM, maar mssn maakt onbekend onbemind.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: